kérdése van visszahívjuk

Hírlevél
Termékajánló

Látogató számláló
0
2
7
0
9
4
5
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Időjárás jelentés

időjárás jelentés

Időjárás-jelentés

Ezen rovatunk, azt hivatott kimutatni, hogy a "Légből kapott energia" projekt kimutatása alapján, az elmúlt 7 nap időjárási viszonyait figyelembe véve, milyen mértékű volt az újrahasznosítható energiaforrások kihasználhatósága.

A Légből kapott energia projekt lényege, hogy megmutatja, hogy a napból nyert hőenergia és elektromos áram, illetve a szél ereje milyen energiaigényeket tud kielégíteni egy átlagos háztartásban.

A NAPFÉNY EREJE:

Napenergia fotovillamos felhasználása esetében: Az indikátor azt mutatja meg, hogy egy adott megyében egy átlagos napelemes rendszerrel (3 kWp csúcsteljesítményű) egy átlagos család (4 fő) energiaigényének hány százalékát lehetett kielégíteni.

 

A NAP MELEGE:

Napenergia termikus hasznosítása esetében: Az indikátor azt mutatja meg, hogy adott megyében egy átlagos napkollektoros rendszer egy átlagos családi ház (4 fő) melegvíz-ellátásának hány százalékát tudta kielégíteni. A számoláshoz felhasznált adatok: 6 nm kollektor felület, 300 literes víztartály, átlagos meleg vízfogyasztás: 45 liter/fő/nap, a melegvíz hőfoka: 50oC.

 

A SZÉL EREJE:

Szélenergia esetében az indikátor azon háztartások száma, amelyek energiaigényét fedezi az illető megyében működő szélgenerátorok által termelt energia. ( Forrás : EnergizAIR – Légből kapott energia )

 

 

Webáruház készítés