Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 210 1111

250 Pressure Turbo Napkollektor
250 Pressure Turbo Napkollektor
379 990 Ft 
329 990 Ft

250 Pressure Turbo Napkollektor

250 Pressure Turbo Napkollektor
250 Pressure Turbo Napkollektor
250 Pressure Turbo Napkollektor
250 Pressure Turbo Napkollektor
250 Pressure Turbo Napkollektor
250 Pressure Turbo Napkollektor
 • 4 - 5 fős háztartás számára, ingyen használati meleg víz előállítás.
 • Nyomásos rendszer
 • 3 évszakos üzemi működés
 • Napi átlagos vízkapacitás: 200-250 liter
 • Csövek száma: 22 db Turbó vákuumcső
 • Tartály űrtartalma: 200 liter
13
379 990 Ft 
329 990 Ft
Început: 01.03.2024   În limita stocului!
Discount: 13
Economisire 50 000 Ft
Vă recomandăm urmatoarele accesorii
Descriere

Általános leírás

 • A 250 Pressure Turbo típusú napkollektor, kiválóan alkalmas, 4-5 fős háztartások használati meleg vizének előállítására.
 • A rendszer, a 22 Turbó vákuumcsővel, átlagosan 200-250 liter használati meleg víz előállítására alkalmas naponta.
 • A 250 Pressure Turbo egy Nyomásos rendszer, amely azt jelenti, hogy a használati meleg vizünket, egy belső hőcserélő beszerelésének köszönhetően, hálózati nyomáson tudjuk használni. Nem lesz szükségünk Nyomásfokozó szivattyú alkalmazására, valamint a kollektort akár a kertben is felállíthatjuk, a nyomás akkor sem lesz alacsonyabb.
 • A 250 Pressure Turbo-t csak és kizárólag TURBÓ csövekkel forgalmazzuk. Ezek, a hagyományos alumínium bevonat helyett, réz bevonattal vannak ellátva, ezáltal is maximalizálva a beeső napsugárzás abszorbációját.

 

A rendszer fő részei:

 • 1 darab, 200 literes űrtartalmú Nagytartály
 • 1 darab 5 literes űrtartalmú, Utántöltő tartály
 • 1 szett Vázszerkezet, amely ferde tetőre való szerelésre alkalmas.
 • 22 darab Turbó vákuumcső
 • 1 darab Levegőztető pipetta
 • 22 darab fekete porvédő gumi
 • 22 darab csészetartó
 • 22 darab szilikon tömítés (Beépítve a rendszer nagytartályába)
 • 1 darab fekete gumitömítés a nagy és az utántöltő tartály közötti szigetelésre

 

A rendszer működése

 • Utántöltés

A napkollektor utántöltése, a Nagytartály tetején található, utántöltő tartály segítségével történik. A hálózati hideg vizet, belevezetjük, az utántöltő tartályba. Az ott elhelyezkedő úszó, a víz szintjét érzékelve, zárja és nyitja az úgynevezett, Jakab-szelep tömítéssel a víz útját, ezáltal állandósítva a víz szintjét a kollektorban. Azonban, mivel a Gravitációs rendszerekkel ellentétben, a Nyomásos rendszerek esetében, nem a nagytartály vizét, hanem a belső hőcserélőn áthaladó vizet fogjuk használni. A nagytartály vize azonban folyamatosan csökken, hiszen annak ellenére, hogy nem azt fogyasztjuk, a felső pipettán, a forrásponton levő víz, lassan, de folyamatosan párologhat, melyet a fenti módon, pótolni kell

Az utántöltő tartályról részletesen, a lenti képen tájékozódhat.

 • Vízmelegítés

Miután a napkollektort a fent említett módszerrel feltöltöttük, elkezdődik a termelési szakasz, amely során, a tárolóban felgyűlt vízmennyiséget, a rendszer elkezdi felmelegíteni. A vákuum csövekben, az abszorbált hőenergia következtében, a víz hőfoka emelkedni kezd, majd a meleg víz könnyebb fajsúlya miatt felemelkedik a nagytartály felső részébe, helyére pedig hidegvíz áramlik. Így gyakorlatilag egy a hideg és meleg víz fajsúlykülönbsége következtében kialakuló, folyamatos áramlás alakul ki a napkollektor belsejében. Ez a felmelegedett víztömeg, felmelegíti a nagytartály belső hőcserélőjén keresztülhaladó használati vizet. Tehát a nagytartály vize, gyakorlatilag csak egy hő átadó közeg szerepét tölti be.

 • Téliesítés

A rendszer, egy úgynevezett 3 évszakos modell. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a napkollektort tavasz, nyár, ősz ciklusban lehet használni. Amikor a hőmérséklet tartósan 0 fok alá esik, akkor a külön az erre a célra a nagytartály alján elhelyezett leeresztő nyílást egy csappal megnyitva, a kollektor vizét le kell engedni. A Nyomásos rendszerek esetében, különösen ügyelni kell, a hőcserélő víztelenítésére. Ezt, a felmenő hidegvíz elzárásával, és a lejövő meleg víz megengedésével érhetjük el.

Lásd lentebb: A nagytartály vázlatos rajza, a kistartály vázlatos rajza, valamint a turbó vákuumcsövek működési rajza.

Grünpower

Bekötési lehetőségek:

 • Bekötés meleg ágra:

Ezt a bekötési módot akkor lehet alkalmazni, ha ki akarjuk kerülni a meleg víz előállító berendezést vagy a napkollektor vizét, közvetlenül a felhasználási pontra szeretnénk vezetni.

Ez abban az esetben fontos, amennyiben a vízmelegítőnk, nem képes érzékelni a beérkező víz hőfokát. Például egy régi típusú fali vízmelegítő esetében, a kazán automatikusan elkezdené melegíteni, a már forró vizet.

Alternatív megoldásként, a vízmelegítő bemenő hideg ágába is bevezethetjük a napkollektor vizét, és két csappal szabályozva módosíthatjuk a víz útját.

 

 • Alap bekötés hideg ágra:

A Nyomásos rendszerek esetében, a lejövő meleg víz, hálózati nyomással érkezik. A meleg vizet, közvetlenül a meleg víztermelő egység, bemenő hideg ágába vezetjük. Ebben az esetben az egységbe szerelt termosztátra beállított hőfoknál, magasabb hőfokú víz áramlik a rendszerbe, az nem fog bekapcsolni.  A beépített termosztatikus keverőszelep a forrázás elkerülésére szolgál.

Grünpower bekötés

Kiemelten javasolt, a bekötés során alkalmazni a következő kiegészítő termékeket:

 • Nyomáscsökkentő

Mivel az utántöltő tartályba, a hálózatból érkező hidegvíz nyomása, nem lehet több mint 1,2-2 Bar, ezért az utántöltő tartályba felmenő hideg ágra, mindenképpen javasoljuk, egy nyomáscsökkentő bekötését, amely a nyomásingadozások megszüntetésével, megelőzi az utántöltő tartályban a Jakab-szelep meghibásodását. A tökéletesen ideális működéshez, igyekezzenek a felmenő nyomást 1,5 Bar körül tartani.

 • Termosztatikus keverőszelep

A lejövő vízhőfok maximalizálásával, megelőzhetőek a forró vízzel való érintkezésből fakadó balesetek

   

   

   

  Info produs
  Gyártó
  Grünpower
  Numar articol
  GP-250
  Masa
  100,5 kg/db
  Műszaki Adatok
  250pressureturbo kistartaly vakumcső
  Téliesítés
  A 250 Pressure Turbo napkollektor téliesítése :
  A Grünpower típusú, felsőtartályos napkollektorokat, amennyiben a hőmérséklet tartósan - 5 Celsius fok alá esik, téliesíteni, vagyis vízteleníteni kell. Ezt, a különböző típusú napkollektorok esetében, a következő módon kell végrehajtani: - Hőcserélő spirál víztelenítése:

  A hőcserélő víztelenítéséhez el kell zárni a hőcserélő spirálhoz vezető főbetápláló hideg-ág csapját, (2) - Ez azért szükséges, hogy a kollektor ne kapjon víz-utánpótlást - és a kivezető meleg-ágat (3). A spirálból a víz a hideg- és meleg-ágak aljában elhelyezett töltő-ürítő csapok megnyitásával engedhető le (ezek segítségével tud távozni a spirálból és a csövekből a víz).

  - A napkollektor tartályának víztelenítése:

  A víztelenítést a napkollektor felmenő hidegvíz ágának elzárásával (1), és a tartály alján található vízleeresztő (4) segítségével végezhetik el. A vákuumcsöveket nem szükséges vízteleníteni, mivel a bennük maradt víz néhány nap alatt elpárolog.
  Természetesen az összes fel- és lemenő vízcsőből ki kell engedni a vizet.

  Lásd a képen:

  1: Nagytartály utántöltési csonk
  2: Átfolyó használati meleg víz, bevezető csonk
  3: Átfolyó használati meleg víz, kivezető csonk
  4: Nagytartály víztelenítő csonk tartáy
  Recenzii
  Scrie prima recenzie pentru acest produs!
  Produse similare