Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 210 1111

BIG-PIPE 20 Napkollektor Panel
BIG-PIPE 20 Napkollektor Panel
299 990 Ft 
279 990 Ft

BIG-PIPE 20 Napkollektor Panel

BIG-PIPE 20 Napkollektor Panel
BIG-PIPE 20 Napkollektor Panel
BIG-PIPE 20 Napkollektor Panel
BIG-PIPE 20 Napkollektor Panel
BIG-PIPE 20 Napkollektor Panel

20 csöves Big-Pipe panel


Társítható más rendszerekhez is.

7
299 990 Ft 
279 990 Ft
Început: 01.03.2024   În limita stocului!
Discount: 7
Economisire 20 000 Ft
Descriere

A BIG-PIPE 20-as napkollektor, csak és kizárólak egy rendszer formájában használható. A panel különálló vásárlása csak rendszer bővítésekhez ajánlott.

Általános leírás

  • Az BIG-PIPE 20 típusú napkollektor, kiválóan alkalmas, 3-5 fős háztartások használati meleg vizének előállítására, valamint, fűtésrásegítésre is használható.
  • A rendszer, a BIG-PIPE vákuumcsővel, átlagosan 200 liter használati meleg víz előállítására alkalmas naponta.
  • Működését tekintve, egy zárt üzemű napkollektorról beszélünk, amely azt jelenti, hogy a rendszerben, egyfolyamatosan keringő folyadék, felelős, a használati meleg vizünk felmelegítéséért.
  • A BIG-PIPE 20-at csak és kizárólag TURBÓ csövekkel forgalmazzuk. Ezek, a hagyományos alumínium bevonat helyett, réz bevonattal vannak ellátva, ezáltal is maximalizálva a beeső napsugárzás abszorbációját.
  • A hagyományostól HEAt-PIPE csövektől eltérően, a BIG-PIPE rendszerek vákuumcsövei, 12 mm helyett, 24 mm-es kondenzátorral vannak ellátva, ezáltal sokkal nagyobb hő-átadó felületet képezve az osztógyűjtőben.


A rendszer fő részei:

  • 1 db hő-osztógyűjtő
  • 1 szett vázszerkezet
  • 20 db BIG-PIPE turbó vákuumcső

 

A rendszer működése

  • Vízmelegítés folyamata

Míg a nyitott rendszerek esetében, a vízmelegítés minden esetben közvetlen módon zajlik, a zárt rendszerek esetében, ez a folyamat mindig közvetett. A vákuumcsövekben, egy réz cső helyezkedik el mely végén egy 24 mm átmérőjű kondenzátor található, mely becsatlakozik egy hő-osztógyűjtőbe. Ez egy speciálisan kialakított, szigetelt csővezeték. A réz csőben, alacsony forráspontú folyadék kering, amely a vákuumcsőben felgyülemlett hőenergia hatására felforr, és felemelkedik a kondenzátorba, ahol átadja hőenergiáját az ott folyamatosan keringő folyadéknak, így felmelegítve azt. Tehát, a nyitott rendszerekkel szembe, a zárt rendszerek esetében, a vákuumcsövekben nem található víz. Az említett folyadék, a rendszerben folyamatosan keringve, áthalad a bojler, vagy meleg víz-tároló hőcserélőjén, ezáltal átadva hőjét a tartály vizének.

  • 4 évszakos működés

A zárt rendszerek esetében, nincs szükség téliesítésre, mivel a keringő folyadék, egy szolár fagyállóból, és ioncserélt vízből álló vegyület. Ezért nem áll fenn fagyásveszély. Ez azt is jelenti, hogy a rendszert, az év minden napján, függetlenül a hőmérséklettől, tudjuk használni. Tehát, amennyiben a téli időszakban, van napsugárzás, úgy a rendszer is, bár eltérő hatásfokkal, de folyamatosan működni fog. 

 

Bekötési lehetőségek

 

Általános bekötési információk


- A különböző bekötések tekintetében különbséget teszünk direkt, és indirekt bekötések között. Direkt a rendszerünk, amennyiben a használati meleg vizet közvetlenül a puffer tárolóból vesszük el, és indirekt, amennyiben azt, egy a puffer tárolón áthaladó hőcserélőn melegítjük fel, és használjuk.
- A lent említett bekötési lehetőségek, minden esetben zárt körök rendszeréből állnak. Az ezen rendszerekben keringő folyadék, hő tágulása miatt történő nyomásváltozás kezelése érdekében, kiegyenlítő tartályt kell alkalmaznunk, minden zárt körben. Ennek mérete, az adott körben keringő folyadéktól függ.

Használati meleg vízre:

  • Direkt, használati meleg víz, alapbekötés

Ez a bekötés egy direkt, napkollektorral történő használati meleg víz előállítást mutat be. A napkollektorban keringő szolár folyadék keresztülhalad egy indirekt tároló, hőcserélő spirálján, ami felmelegíti a tartályban lévő vizet. A tartályban felmelegedett vizet, közvetlenül, direkt módon vesszük el, annak felső rétegéből. A nyert meleg víz hőfokát, egy keverőcsappal minden esetben szabályozni kell. A tartályból elvett vízmennyiséget, egy alsó, bemenő hideg víz ágon pótoljuk. Ajánlatos a tárolóba fűtőbetétet beépíteni, amit méretezni kell.

  • Direkt, használati meleg víz, kazános bekötés

Ebben az esetben, a használati meleg víz előállítását, két külön opcióval oldjuk meg. Az egyes opció a napkollektori ág, ahol a napkollektorban keringő szolár folyadék keresztülhalad egy indirekt tároló, Primer ágon, az első hőcserélő spirálján, ami felmelegíti a tartályban lévő vizet. Abban az estben, ha nincs elég napsütés, tehát a napkollektor nem tudja előállítani a szükséges meleg vizet, vagy a hőfok nem éri el a kívánt szintet, akkor a kettes opcióként szolgáló kazán bekapcsol, felmelegítve a Szekunder ágon, a második hőcserélőben áthaladó vizet, ezáltal elérve a tartályban elvárt hőmérsékletet. FONTOS, hogy amennyiben van napsütés, de a kívánt melegségi szintet, nem képes elérni a tartályban, a második opcióként szolgáló kazán, csak rásegít a tartály tartalmának felfűtésére. Ez szintén egy hatalmas energia megtakarítást jelent. A tartályban felmelegedett vizet, közvetlenül, direkt módon vesszük el, annak felső rétegéből. A nyert meleg víz hőfokát, egy keverőcsappal minden esetben szabályozni kell. A tartályból elvett vízmennyiséget, egy alsó, bemenő hideg víz ágon pótoljuk.

  • Indirekt, kazános, használati meleg víz bekötés

Ebben az esetben, a használati meleg víz előállítását, két külön opcióval oldjuk meg. Az egyes opció a napkollektori ág, ahol a napkollektorban keringő szolár folyadék keresztülhalad egy indirekt tároló, Primer hőcserélő spirálján, ami felmelegíti a tartályban lévő vizet. Abban az estben, ha nincs elég napsütés, tehát a napkollektor nem tudja előállítani a szükséges meleg vizet, vagy a hőfok nem éri el a kívánt szintet, akkor a kettes opcióként szolgáló kazán bekapcsol a Szekunder ágon, és közvetlenül, a tartály vizébe való bekeringetéssel melegíti fel annak tartalmát. Ebben az esetben, a használati meleg víz, a tartály második hőcserélőjén keresztülhaladva melegszik fel. Tehát a vizet, indirekt módon, egy a tartályon áthaladó hőcserélőből nyerjük.

 

 

 

 

Klasszikus, több kollektoros, BIG-PIPE fűtésrásegítés


A Primer körön lévő napkollektorokból álló egységen áthaladó szolár folyadékot, belevezetjük a puffer tárolónk első hőcserélőjébe. Ezen áthaladva, leadja hőenergiáját, és felmelegíti annak vizét. A tartály második hőcserélőjébe, belevezetjük, a Szekunder körön lévő fűtési rendszerünkben keringő folyadékot, amely a tartályon áthaladva felmelegszik, és felmelegedett állapotban tér vissza a fűtési rendszerünkbe. A lenti bekötési rajz, egy elvi bekötés, melyhez javasolt egy kazán, további bekötése. Így amennyiben a napkollektoros rendszer nem melegíti fel az elvárt szintre a puffer tároló vizét, a kazán bekapcsol, és rásegít. A puffer tárolóból használati meleg vizet is el tudunk venni. A felmelegedett vizet, közvetlenül, direkt módon vesszük el, a tartály felső rétegéből. A nyert meleg víz hőfokát, egy keverőcsappal minden esetben szabályozni kell. A tartályból elvett vízmennyiséget, egy alsó, bemenő hideg víz ágon pótoljuk. 


Ezen rendszerek kialakítása, komoly mérnöki tervezést, és felmérést igényel. Természetesen ennek ellenére is számítani kell arra, hogy ez a fűtési rendszer Magyarországon nem biztos, hogy 100 %-os, mivel a napsütéses órák a téli időszakban nagyon alacsony, fűtsünk vele. Ezért, ezt a rendszert leginkább a tavaszi, valamint az őszi átmeneti időszakban tudjuk kihasználni, a fűtési rendszerünk támogatására, rásegítésére.

Info produs
Gyártó
Grünpower
Numar articol
BP-20
Masa
79,25 kg/db
Műszaki Adatok
Próba
Recenzii
Scrie prima recenzie pentru acest produs!