Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 210 1111

Tavaszi feltöltés

Felsőtartályos napkollektorok tavaszi feltöltése

 

A téliesített napkollektor tavaszi beüzemelésekor fokozott körültekintéssel kell eljárni. Amikor a külső hőmérséklet huzamosabb ideig 0 fok fölé emelkedik, (1-2 napon keresztül) akkor lehet hozzálátni a készülék vízzel való feltöltéséhez, üzembe való visszahelyezéséhez.

A kollektor felmenő hideg víz ágán, meg kell nyitni a csapot, és elkezdeni a feltöltést. Ez akkor fejeződik be, amikor a kollektor teljesen feltöltődik, és a Jakab-szelep automatikusan lezár.

FIGYELEM!

A Napkollektor feltöltésekor, különösen vigyázni kell, a tökéletes külső körülmények megválasztására. Amennyiben, a rendszert napközben töltjük fel, úgy a vákuumcsövekben a hőmérséklet, már 100 Celsius fok felett is lehet, ezért mikor a hideg víz, és a felhevült üveg találkozik, úgy a csövek el fognak törni. Ezért, a feltöltést, tanácsos, napfelkelte előtt végezni, a még hideg rendszeren. A napközbeni feltöltés, TILOS! Akár egy rövid ideig (félóráig) tartó napsütés is okozhat kárt, a napközbeni feltöltés alkalmával.

Az Aqua Special Turbo és Aqua Premium Plus 200 készülékek feltöltése, kizárólag az utántö

ltő tartályon keresztül történi,

A  150 Pressure Turbo és a 250 Pressure (hőcserélős) készülékek feltöltésénél fontos, megnyitni a csapot a belső hőcserélőbe vezető hidegágon is.

A lenti ábrán, az egyes jel jelzi az utántöltő tartályt, a kettes szám pedig a hőcserélőbe vezető felmenő hideg vizet.

A feltöltés befejezésével, a rendszerünk újra üzemállapotba kerül, amikortól nincs más dolgunk, csak élvezni annak előnyeit.